A 301250-508.sz. vadászterület határának megállapítása. (érintett települések: Iszkáz, Kiscsősz, Kispirit, Nagypirit, Nagyalásony, Vid)

 

A 301350-508. sz. vadászterület határának megállapítása (érintett települések: Apácatorna, Kisberzseny, Kiscsősz, Kispirit, Nagypirit, Tüskevár)

Tisztelt Adózó!

A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Jöt.) magánfőzésre vonatkozó szabályai 2016. január 1-jével módosultak.

Változások a fogalom meghatározásokban:

Magánfőzés: a párlatnak a magánfőző, több tulajdonostárs magánfőző esetén valamely tulajdonostárs lakóhelyén vagy gyümölcsöse helyén használható, legfeljebb 100 liter űrtartalmú, párlat-előállítás céljára kialakított desztillálóberendezésén a gyümölcstermesztő személy(ek) által végzett előállítása.

Gyümölcstermesztő személynek az a természetes személy minősül, aki gyümölcstermő területtel rendelkezik.

Adófizetés változása: párlat adójegy bevezetése 

Párlat adójegy igénylésére csak a lakóhely szerinti önkormányzati adóhatóság által regisztrált magánfőző jogosult.

További részletek olvashatók ide kattintva.

 

Bejelentés nyomtatvány

Bevallás nyomtatvány

 

A Bursa Hungarica Ösztöndíj Pályázat keretében támogatottak listája megtekinthető ide kattintva.

Március 5-én hatályba lépett az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat, amely új előírásokat határozott meg többek között a szabadtéri tűzgyújtásra vonatkozóan is.

A pénzbeli és természetbeni szociális ellátások rendszere 2015. évben jelentős mértékben átalakul. Az átalakítást érintő fő szabályozási elemek 2015. március 1-jén lépnek hatályba.

A segélyezési rendszer 2015. március 1-jei átalakításával összefüggésben az állam és az önkormányzatok közötti feladat-megosztás a szociális ellátások biztosítása területén átalakul

További részletek itt olvashatók.